Årskurs 9 i Linköping tävlar i matematik

20 mars, 2017

I år deltog våra elever i årskurs 9 i Linköping i Pythagoras Quest. Tävlingen anordnas för elfte året i rad i syfte att intressera och motivera fler elever för ämnet.

Tävlingens tre bästa resultat på skolan räknas samman och dessa tre elever bildar ett lag med en maximal poäng om tillsammans 45 poäng (15*3).

Det lag i Östergötland som hade bäst poäng hade 36p.  Med 27 poäng kvalificerade vi oss till distriktsfinalen som gick av stapeln igår. Vårt lag arbetade hårt och löste ett antal uppgifter tillsammans under överinseende av en jury.

Med stor stolthet kan vi berätta att vi kom femma bland inalles fjorton tävlande lag!
Endast ett lag gick dock vidare till riksfinalen som i år hålls i Malmö.

Pythagoras Quest 2015 lockade över 10 000 deltagare från 300 skolor i hela landet där Tunaskolan från Lund stod som slutlig vinnare i riksfinalen.

Pangea Matematiktävling för årskurs 7 och 8
 

Samtidigt som niorna tävlar i Pythagoras Quest deltar år 7 och 8 i Linköping i år i Pangea. Även det är en stor tävling med närmare 10 000 deltagande elever från hela Sverige. Av samtliga tävlande går en fjärdedel vidare till andra omgången, jämnt fördelat på de tre årskurserna.

Hos oss har glädjande nog 20 av 29 deltagande elever gått vidare till andra omgången i årskurs 7. I årskurs 8 har 14 av 30 deltagande elever gått vidare till andra omgången.

Intressant att veta är dessutom att mer än 500 000 elever i hela Europa tävlar i Pangea. Mer om tävlingarna hittar du på www.pythagorasquest.se och  http://pangea-tavling.se/