Yrkesdagen gav många tankar inför valet

28 januari, 2016

_DSC6337

Sista veckan i januari bjöd vi in våra nior till Yrkesdagen, en gemensam dag inför valet till gymnasiet

Eleverna i årskurs 9 från Linköping, Kungsholmen och Södermalm tog då över skolan på Södermalm och fick nöjet att träffa representanter både från mentor.se och andra skickliga yrkesutövare.

Personer från så vitt skilda yrkeskategorier som en professor i medicin och en näringsfysiolog till konstruktör,jurist, frisör och en entreprenör och säljare träffade eleverna i grupper och i mingel för diskussioner om just deras yrke och dess utmaningar och möjligheter.Även arbetsförmedlingen var på plats för att berätta om hur de ser på en ung persons många yrkes- och utbildningsval idag.

_DSC6498

Eleverna fick också träffa Britt-Marie Börjesson, grundare av The Body Shop i Sverige, som berättade om sin livsresa från matkunnig hippie med klädbutik i London till oerhört framgångsrik företagsledare för The Body Shop och hennes engagemang i Min Stora Dag efter det. Britt-Marie lärde dem också att en prinsesstårta, när man väl lärt sig tekniken, kan göras på nio minuter och att marknadsföring kräver att man verkligen förstår vad kunden ser som värdefullt.

En röd tråd tyckte vi oss finna i allt som berättades; är du intresserad och drivande och vill något så finner du din väg. Vilken utbildning du än väljer så är den av godo för det ger möjlighet till många nya vägar. Alla kunde vittna om att deras yrke innebar både sociala kontakter, tid för kreativitet och möjlighet att ofta skapa dagens innehåll efter egen förmåga. Något som verkade uppskattas mycket av de våra!

_DSC6318e