Rapport från regionfinalen på KTH – KLARA Kungsholmen

6 mars, 2014

Under gårdagen deltog elever från klass 7B i Future Citys regionfinal på KTH.

Sadat Mufti, Melwin Holst Ahlgren och Oskar Lindström representerade tillsammans med lärare Magnus Håkansson skolan med sin fina stadsmodell som presenterades inför en jurygrupp bestående av företrädare från bl.a. KTH, näringslivet och Trafikverket.

I Future City möts skola och näringsliv för att bygga framtidens stad. Uppgiften kräver bland annat kreativitet, lagarbete och förmåga att lösa problem.

Tävlingen syftar bl.a. till att öka nyfikenheten och kunskapen kring samhällsbyggnadssektorns yrken, ge eleverna en rolig, spännande och utmanande upplevelse samt bygga upp kunskap och intresse kring hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart samhälle.

Den här gången räckte det inte riktigt ända fram till riksfinalen som äger rum längre fram i vår men deltagande elever presterade mycket bra och representerade skolan på ett föredömligt vis. Bra jobbat!

FC2 FC1