KLARA grundskola, Kungsholmen deltar i World´s Children´s Price!

24 september, 2013

Vi på KLARA grundskola, Kungsholmen är stolta över att kunna presentera oss som en Global Friend-skola. I och med detta kan vi delta i World’s Children’s Prize-programmet.

World’s Children’s Prize är ett utbildningsprogram för barn och undomar där målet är att skapa en mer medmänsklig värld, där barns rättigheter respekteras av alla.

Eleverna på skolan är i full gång med ett projekt som handlar om mänskliga rättigeheter med fokus på barns situation runt om i världen. Våra elever skapar bilder, planscher och håller muntliga redovisningar kopplade till detta program utifrån olika mål i svenskan, samhällskunskapen och bilden. Vår tanke är att eleverna nästa år ska vara med och planera samt utveckla arbetet så att alla ämnen involveras.

Varje år utses tre barnrättshjältar till kandidater för World’s Children’s Prize for the Rights of the Child av World’s Children’s Prize-barnjuryn. Innan priserna delas ut har miljontals barn världen över lärt sig om barnets rättigheter och demokrati. WCP-programmet avslutas med att barn röstar på sin barnrättshjälte i världsomröstningen Global Vote. Som mest har 7,1 miljoner barn röstat. Här på skolan sker omrötningen torsdagen den 26/9.

Klicka på bilden nedan och läs mer:

WCPRC_logo_vansterstalld_small